TEST ÉS ÉTEK
Ahhoz, hogy ne csak a lelkünk, hanem a testünk is jól és harmónikusan működjön elengedhetetlen, hogy olyan ételeket fogyasszunk, melyek nem csupán finomak, hanem hasznosan is táplálnak bennünket.
Mint korábban a betegségeknél már rámutattam, a test és a lélek (szellem) szoros összefüggésben áll, ezért amikor olyan ételt eszünk, amit muszájból fogyasztunk (anyagi okok, időhiány, stb. miatt) akkor sajnálatos módon elősegíthetjük önmagunk beteggé válását.
Ezen az oldalon nem étkezési tanácsokat szeretnék adni - végzettségem sincs hozzá :) -, csupán a hosszú évek tapasztalatait és a mostani konkrét kíséreleteim eredményeit szeretném veled megosztani kedves olvasó.
Azt gondolom, nagyon sok olyan tényező van, ami befolyásolja, hogy hogyan étkezünk. Ám mindezeken túl hozunk magunkkal egy öröklött génállományt, valamint az anyu, a nagyi, esetleg a dédi fantasztikus fősztjének ízvilágát. :) Botorság lenne tőlem, ha most azt szeretném bizonygatni, hogy a nyers zeller bizony sokkal finomabb, mint a csülkös bableves. ;) Ez nem is célom, inkább csak megpróbálok olyan tapasztalatokról és új ízekről beszámolni, amiket a különböző étrendeknél fedeztem fel, s amikről korábban nem is hallottam.
Én hiszek abban, hogy amikor az EMBER FŐZ, akkor ALKOT, s az alkotásban mindig ott a szeretet, az izgalom/szenvedély és a felfokozott lelki állapot.
Az én nagymamám egy jól menő budapesti étterem - mai meghatározással - vezető séfje volt, ami a '70-es években nem sűrűn fordult elő. Amikor sütött-főzött, mindig olyan szenvedély és energia lengte körül, hogy csodálkozva ámultam rá újra és újra. Mikor már nagyon idős volt, és inkább csak beszélt arról, hogy régen miket főzött (aminek én számtalanszor bizony nem csupán szemtanúja, hanem élvezője is voltam), szinte ragyogott az arca és csillogott a szeme. Remélem, hogy örököltem tőle ezt a szenvedélyt és szeretetet, mert sok étel elkészítésekor az elmémben be-bevillannak azok a huncutul csillogó bogárfekete szemek. :)
Bízom benne, hogy a leírtak, valamint a kapcsolódó receptek téged is inspirálni fognak kedves olvasó - ha másra nem is :) -, egy kis gasztrokalandozásra.